TUIN Open deur dagen 2024

 

-Ook dit jaar , 2024  stel ik mijn tuin open voor publiek.


Het is een groot groen geheim: midden in Heerlen ligt een voormalige bruinkoolgroeve van 8 ha en deze afgraving is in een eeuw veranderd in een klein paradijs, een uitzonderlijk natuurgebiedje met een meer van 3 ha omzoomd door oude bomen en afgesloten van de bewoonde wereld.


Hier vindt u Le jardin de Pauline, 2500 mtr groot. Een lange laan brengt u naar de eerste tuin, geinspreerd door de franse mediterranee. Niveauverschil, vormsnoei en weelderig groen bepalen hier het silhouet en creeren rust en balans. Een grote fontein staat centraal omgeven door diverse hoger gelegen terrassen waar het goed toeven is met een lekker kopje koffie, of in de schaduw onder de appelbomen of pruimenboom. Is het iets frisser, neem dan plaats in de vuurkuil en laat je verwarmen door het vuur.

Of wandel door de " geheime tuin ", waar hosta's in vele soorten staan te pronken naast de kleine vijver met calla's en varens, welke een sprookjesachtige sfeer creeeren.


Onder de lange veranda ( 18 mtr ) kunt u brocante bewonderen en het glazen huisje, vandaar wandelt u  over de laan verder naar de tweede tuin, ook in zuidelijke sferen, met de rijk bloeiende lavendel en veel vormsnoei van groenblijvende planten. Van hier hebt u een prachtig uitzicht over het lager gelegen, met waterlelies bezaaide meer.


Openingstijden steeds van 11.00 - 17.00 uur

BLOEMBOLLEN_openstelling:

Paasmaandag 1 april, zondagen 7-14-21-28 april en 5 mei,

Verder 2-16-30 juni, 

14 juli, 

25 aug. en 

1 en 8 sept..De stijl van inrichting en de schoonheid van het terrein zal een inspiratiebron zijn voor velen. 

 

Ingang open deur:  neem het smalle weggetje rechts NAAST het huis Huyn van Rodenbroeckstraat 29 in Heerlen,  vandaar word het met borden aangegeven. 

 

 Groepen op afspraak, minimaal 12 personen.

06-17760490