Het landgoed.

Het landgoed "Blankevoort" is in de 20e eeuw ontstaan. Er werd bruinkool gedolven, waardoor een diep gat ontstond. Pompen zorgden dat het grondwater werd weggevoerd. Op een gegeven moment echter stootte men op zilverzand en was de winning van de bruinkool voorbij. Het gat stroomde vol met water. Daardoor ontstond een meer. De opzichter van de werken, dhr. Blankevoort kocht de grond aan en liet spontaan een bos rondom het meer ontstaan. In de jaren vijftig werden er wat huisjes opgezet en fungeerde het inmiddels unieke terrein als mini-camping. Deze bezigheden zijn door verkoop van de grond gestaakt en er zijn nu meerdere eigenaren van het in totaal 8.ha gebied.Het landgoed is afgesloten van de bebouwde omgeving door een hoge dijk en bebossing. Het is een oase midden in de stad.

 

Winkelen en terrasjes pikken.

De prachtige stad Maastricht, het gezellige Aken als ook het bekende Valkenburg liggen op een steenworp afstand. Maar ook rondom de oude Pancratius kerk in Heerlen liggen vele horecagelegenheden waar het goed toeven is. Dus volop winkelgenot en de stadse sfeer proeven.

 

En verder.

Op 10 km liggen de dierentuin Gaia-park, de prachtige Mondeverde tuinen en de grootste kunstskibaan van Nederland.

 

De Limburgse heuvels zijn de Toscane van Nederland. Heerlijk voor een rustige autotour door het prachtige landschap en de dorpen.

Ook de fietsliefhebbers  kunnen natuurlijk  hun hart ophalen. La chambre blanche ligt direct aan de fietsroutes.

Voor de fervente wandelaars is er de uitgestrekte Brunssummerheide, te voet  vanuit het langoed te bereiken.

 

En voor de innerlijke mens: chinees, grieks restaurant, pizzeria en friture te voet bereikbaar. Ook supermarkten direct in de buurt.